Diefstal en inbraak in je bedrijf voorkomen? 4 handige tips

Geplaatst door

Diefstal en inbraak in je bedrijfspand zijn ontzettend vervelend. En toch gebeurt het nog regelmatig. Inbrekers zien bedrijven namelijk als een perfect doelwit. In bedrijven is er ‘s avonds en in het weekend vaak niemand aanwezig, waardoor ze ongestoord hun gang kunnen gaan. Ook zijn er in bedrijfspanden vaak waardevolle spullen en apparatuur te vinden die dieven gemakkelijk kunnen verkopen. Doordat bedrijven een aantrekkelijk doelwit zijn voor inbrekers, is het belangrijk om aandacht en tijd te besteden aan het voorkomen van een inbraak. In deze blog geven we je 4 tips waarmee jij een goede start kunt maken!

Goede sloten

Natuurlijk is het heel belangrijk dat je je ramen en deuren goed kunt afsluiten. Voorzie dus alle ramen en deuren van sloten met een keurmerk. En vergeet ook inbraakwerend beslag niet! Dit breng je aan rond de klink en het slot. Om te voorkomen dat dieven de scharnierpennen gewoon verwijderen en alsnog naar binnen komen, dien je ook dievenklauwen of veiligheidsscharnieren aan te brengen. Als je ‘s avonds je bedrijf verlaat, check dan altijd even of alle ramen en deuren op slot zitten. Als je hier een gewoonte van maakt, zul je het niet meer snel vergeten!

Alarmsysteem

Ook een alarmsysteem is heel nuttig als je inbrekers te slim af wil zijn. Als de inbreker een alarm hoort, weet hij namelijk dat hij gesignaleerd is en is de kans groot dat hij je bedrijfspand weer snel zal verlaten. Zorg dus voor een alarmsysteem en regel ook dat er daadwerkelijk iets gebeurt als het alarm afgaat. Dit kun je bijvoorbeeld regelen bij een particuliere alarmdienst, sleutelhouders en de politie. Als je een alarmsysteem hebt geïnstalleerd, wil je natuurlijk wel dat dit systeem altijd werkt. In geval van stroomuitval is het daarom belangrijk om het alarmsysteem te voorzien van een goede accu. Zo kun je erop vertrouwen dat het systeem altijd goed werkt. En dat geeft een fijn gevoel! Intercel accu’s zijn accu’s van goede kwaliteit die je kunt gebruiken voor je alarmsysteem.

Registreer sleuteladministratie en bezoekers

Registreer goed wie van je medewerkers er een sleutel heeft en maak gebruik van certificaatsleutels die niet zijn na te maken. Zorg dat werknemers tekenen voor de ontvangst van de sleutel en dat ze hem weer terug inleveren als ze uit dienst gaan. Zo houd je goed overzicht over je sleuteladministratie. Bezoekers van je bedrijfspand moeten zich eerst melden voor ze naar binnen mogen, en worden vervolgens begeleid door een werknemer. 

Opklimmogelijkheden en objecten verwijderen

Inbrekers hebben oog voor mogelijkheden om het pand binnen te komen. Afvalcontainers en pallets kunnen handig zijn voor inbrekers om je pand te betreden. Let hier dus extra op en verwijder deze objecten. Ook is het slim om objecten te verwijderen die het zicht op je bedrijf belemmeren.