Deurbeslag bestellen: wat zijn de valkuilen?

Geplaatst door

Wil je deurbeslag bestellen, dan ga je met verschillende zaken rekening moeten houden aangezien het al gauw mis kan gaan als je niet op de juiste wijze bent voorbereid. Lees de onderstaande tekst direct door als je wilt weten wat de verschillende valkuilen zijn die bij het bestellen van deurbeslag komen kijken.

Deurbeslag bestellen en monteren

Ga je binnenkort deurbeslag bestellen, dan moet je hierbij niet slechts aan de aanschaf denken maar ook aan de montage. Je kunt deurbeslag bestellen bij elke bouwmarkt in Nederland, maar je kunt ook deurbeslag bestellen online door naar de website te gaan van een speciaalzaak.

Valkuil 1: Denken dat je deurbeslag niet zelf kunt monteren

Het is niet per se noodzakelijk om deurbeslag door een expert te laten monteren. Je kunt flink besparen op de kosten als je zelf aan de slag gaat met de montage. Je hebt slechts de juiste materialen nodig, je moet zorgen voor de gereedschappen en je moet volgens een stappenplan werken waarbij je de instructies nauwkeurig opvolgt.

Valkuil 2: Niet letten op de kwaliteit van het deurbeslag

Kwalitatief goed deurbeslag bestellen is van cruciaal belang als je jarenlang wilt genieten van goed functionerend deurbeslag. Door voor deurbeslag van slechtere kwaliteit die goedkoper is te kiezen kan je van een kortere levensduur uitgaan. Onthoud dat deurbeslag van topkwaliteit best meer geld mag kosten dan deurbeslag van minder goed kwaliteit.

Valkuil 3: Een expert inschakelen? Kies niet voor landelijk!

Ga je een expert inschakelen voor de montage van het deurbeslag, dan is het verstandig om voor een lokaal gevestigde expert te kiezen. Kies je voor een landelijke expert, dan riskeer je hoge kilometerkosten waardoor de prijs uiteindelijk flink oploopt. Daar komt nog bij dat een lokale expert sneller met je kan afspreken vanwege de korte afstand.

Valkuil 4: Niet letten op de betrouwbaarheid

Vergeet niet om goed te letten op de betrouwbaarheid van de expert die je in wenst te huren. Je wilt immers van topkwaliteit verzekerd zijn en van een correcte plaatsing. Je kunt nagaan in hoeverre de expert te vertrouwen is door te zoeken naar reviews of beoordelingen online, door te vragen naar de keurmerken die gevoerd worden, door te checken of de expert lid is van een relevante brancheorganisatie of door te letten op de garantieregeling.

Valkuil 5: Niet eerst vergelijken

Zorg altijd voor het maken van een vergelijking tussen de beste mogelijkheden. Hierdoor kan je een beter beeld krijgen van al de opties die je hebt waardoor je gemakkelijk kunt kiezen voor de deal met de beste kwaliteit en de meest betaalbare prijs.

Valkuil 6: Denken dat deurbeslag bestellen online duur is

Niets is minder waar. Door online deurbeslag bestellen ben je meestal zelfs minder geld kwijt dan als je kiest voor het bezoeken van een fysieke bouwmarkt of een speciaalzaak voor de aanschaf. Daar komt nog bij dat je profiteert van verhoogd gemak aangezien het deurbeslag helemaal thuis wordt geleverd. Je hoeft dus ook geen benzinekosten uit te geven.